Julgodis 2011 ☃


DATUM 2011-12-11 KLOCKAN 16:01:00
Saffransskorpor med apelsinchoklad

ca 55-50 skorpor
Ingredienser
0,5g saffran
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
Finrivet skal av 1-2 apelsiner
100 g mörk choklad, gärna med apelsinsmak
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör, socker och saffran pösigt.
3. Vispa ner äggen ett i taget och rör i apelsinskalet.
4. Hacka chokladen grovt och blanda med mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
5. Dela degen i fyra delar och rulla varje del till en längd, ca 1 ½ cm tjock.
6. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
7. Grädda mitt i ugnen (under uppsikt) i ca 15-20 minuter,.
8. Ta ut plåten och skär längderna i sneda skivor.
9. Sänk värmen på ugnen till 100 grader.
10. Låt skorporna torka i ugnen i ca 1 timme tills de känns torra.
11. För att de inte ska brännas kan man ha ugnsluckan lite på glänt.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: