Julgodis 2011 ☃
DATUM 2011-12-11 KLOCKAN 16:01:00
Saffransskorpor med apelsinchoklad
ca 55-50 skorpor
Ingredienser
0,5g saffran
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
Finrivet skal av 1-2 apelsiner
100 g mörk choklad, gärna med apelsinsmak
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör, socker och saffran pösigt.
3. Vispa ner äggen ett i taget och rör i apelsinskalet.
4. Hacka chokladen grovt och blanda med mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
5. Dela degen i fyra delar och rulla varje del till en längd, ca 1 ½ cm tjock.
6. Lägg längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
7. Grädda mitt i ugnen (under uppsikt) i ca 15-20 minuter,.
8. Ta ut plåten och skär längderna i sneda skivor.
9. Sänk värmen på ugnen till 100 grader.
10. Låt skorporna torka i ugnen i ca 1 timme tills de känns torra.
11. För att de inte ska brännas kan man ha ugnsluckan lite på glänt.
Kommentarer