Fiskspett


DATUM 2011-12-27 KLOCKAN 18:05:00

Ingredienser 4 personer
400 g sejfiléer
4 msk olja
4 msk citronsaft
6 skiver bacon
1 st röd paprika
8 tomater
1/2 tsk peppar
1/2 tsk havssalt
Pynt:
4 stilke färsk Legro persilja

Gör så här
  1. Skölj fisken och torka av den. Skär den i stora tärningar, som penslas med lite olja och citronsaft.
  2. Skär bacon i mindre bitar och linda en bit kring varje fiskbit.
  3. Skär den röda paprika i stora tärningar.
  4. Trä upp fiskbitarna på spett, börja och sluta med tomat och sätt en paprika mellan varje fiskbit.
  5. Tillaga på galler i ugnen på 180 °C, eller stek fisken på en träkolsgrill, tills den har fått färg på alla sidor.
  6. Dekorera med persilja eller körvel.