Kyckling och baconpaj med curry


DATUM 2011-12-07 KLOCKAN 18:24:00
Ingredienser 4 personer
Pajskal
100g margarin
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 paket skivat bacon (140 g)
3 kyckling filéer
½ purjolök
1 tsk curry
Äggstanning
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här
  1. Blanda margarin, vetemjöl och salt till en grynig massa. Fyll på med lite vatten i taget tills pajdegen blir en sammanhängande klump. Kavla eller tryck ut degen i en pajform.
  2. Förgrädda pajskalet i ca 5 min på 200 grader.
  3. Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken.
  4. Fräs baconet i en het panna i någon minut tills det fått lite färg. Tillsätt kycklingtärningarna och purjolöken och låt allt få lite färg.
  5. Krydda med curry, salt och peppar.
  6. Förbered äggstanningen.
  7. Lägg fyllningen i det färdiggräddade skalet och häll över äggstanningen.
  8. Grädda i ca 30 min på 200 garder tills äggstanningen har stelnat.