Middag 25 november 2011
DATUM 2011-11-25 KLOCKAN 19:08:00
Grillad lax med råstekt potatis
4 portioner. Tillagningstid 1 h 10 minuter
Ingredienser:
Kryddsmör:
100 g smör
4 klyftor vitlökar
1 msk färsk Legro persilja
1/2 dl citronsaft
1 tsk paprikapulver
600 g laxfiléer
2 msk olja
800 g potatisar
1 tsk grovsalt
1 tsk peppar
Pynt:
1 msk färsk Legro persilja
Tillagning:
1. Rör smöret mjukt i en skål, blanda sedan i krossad vitlök, persilja och citronsaft. Blanda om ordentligt tills citronsaften är utblandad i smöret. Smaka av med salt, peppar och paprika. Ställ smöret i kylskåp fram till servering, gärna i 1 timma så att smöret blir riktigt kallt.
2. Skär potatisen i små tärningar. Hetta upp olja eller smör i en tjockbottnad panna och stek potatisen tills den är frasig och mjuk. Salta och peppra. Ta upp potatisen ur pannan och håll den varm i ugnen.
3. Värm olja eller smör i en tjockbottnad panna och stek laxfiléerna 3-4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Låt dem ligga och dra i pannan ett par minuter före servering.
4. Servera på serveringsfat tillsammans med den råstekta potatisen. Servera kryddsmöret tillsammans med den varma laxen. -Dekorera med färsk Legro persilja.
Kommentarer