Festlig fiskgratäng
DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 23:28:16
Ingredienser 4 personer
400 g lax, torsk och sej i fisktärningar
½ tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
150 g räkor, skalad vikt
3 portioner potatismos av pulver
1 äggula
Sås:
Ca: 1 dl fiskspad
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk hummerfond
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dill
½ tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
150 g räkor, skalad vikt
3 portioner potatismos av pulver
1 äggula
Sås:
Ca: 1 dl fiskspad
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk hummerfond
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dill
Gör så här
- Lägg de frysta fisktärningarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken.
- Tillaga i mikro på full effekt, ca 3 minuter tills fisken är halvtinad.
- Sås: Häll fiskspadet från formen i en kastrull tillsammans med mjölk och vetemjöl.
- Vispa och koka upp under omrörning.
- Tillsätt hummerfond, salt och peppar. Smaksätt med dill.
- Häll såsen över fisken och strö över räkorna.
- Tillaga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner en äggula.
- Spritsa eller klicka med en sked moset runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, 225 grader i ca 10 minuter.
- Servera med sallad.
Kommentarer