Köttfärslimpa med fetaost, tomat och persilja i tomatsås
DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 23:30:29
Ingredienser 6 personer
Köttfärslimpa
400 gram köttfärs
1 ägg
2 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk dragon
1 tsk rosmarin
140 gram fetaost
3 msk färsk persilja
2 stora tomater
Tomatsås
400 gram krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ tsk vitpeppar
1 tsk oregano
400 gram köttfärs
1 ägg
2 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk dragon
1 tsk rosmarin
140 gram fetaost
3 msk färsk persilja
2 stora tomater
Tomatsås
400 gram krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ tsk vitpeppar
1 tsk oregano
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med att vispa upp ägget lätt med mjölken. Häll ner ströbröd och låt svälla någon minut.
- Blanda ner köttfärsen och kryddorna.
- Ta fram en ugnsform. Lägg ner hälften av köttfärsen och forma i en limpa. Fördela fetaost över limpan och skivade tomater, strö över persiljan.
- Täck över med resten av köttfärsen och nyp ihop så innehållet göms.
- Ställ in i ugnen i 15 min.
- Koka krossade tomaterna med kryddorna och pressa ner vitlöken.
- Ta ut formen och häll tomatsåsen runt om köttfärslimpan. Ställ tillbaka in i ugnen och låt steka i 20 min.
- Servera med fullkornsris och en god sallad.
Kommentarer