Köttfärslimpa med fetaost, tomat och persilja i tomatsås


DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 23:30:29

Ingredienser 6 personer
Köttfärslimpa
400 gram köttfärs
1 ägg
2 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk dragon
1 tsk rosmarin
140 gram fetaost
3 msk färsk persilja
2 stora tomater
Tomatsås
400 gram krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ tsk vitpeppar
1 tsk oregano
 
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med att vispa upp ägget lätt med mjölken. Häll ner ströbröd och låt svälla någon minut. 
  3. Blanda ner köttfärsen och kryddorna. 
  4. Ta fram en ugnsform. Lägg ner hälften av köttfärsen och forma i en limpa. Fördela fetaost över limpan och skivade tomater, strö över persiljan.
  5. Täck över med resten av köttfärsen och nyp ihop så innehållet göms. 
  6. Ställ in i ugnen i 15 min. 
  7. Koka krossade tomaterna med kryddorna och pressa ner vitlöken.
  8. Ta ut formen och häll tomatsåsen runt om köttfärslimpan. Ställ tillbaka in i ugnen och låt steka i 20 min. 
  9. Servera med fullkornsris och en god sallad.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: