Lasagne
DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 23:33:44
Ingredienser 4-5 personer
10 -12 lasagneplattor (gärna färska )
600 gram blandfärs
Smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella
Bechamelsås
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar
Gör så här
- Ställ ugnen på 175- 200 grader
- Stek färsen, löken och vitlökeni en stekpanna med smöret.
- Blanda sedan i tomatkrossen, Chilisåsen och salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen:Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
- Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
- Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder.
- Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet, salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.
- Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås, och sedan med lasagneplattor.
- Varva sedan med, sås, köttfärsröra och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen.
- Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.
Kommentarer