Höns/kyckling och curry
DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 22:54:00
Ingredienser 4 personer
1 höna/kyckling
1 gul lök
1 morot
1-2 hönsbuljongtärningar
Salt
5 vitpepparkorn
Till såsen:
3 dl grädde
1 tsk socker
Vetemjöl till redning
½ dl curry
Smör
7 dl buljong (från koket, här får man ta så det blir efter eget tycke)
1 gul lök
1 morot
1-2 hönsbuljongtärningar
Salt
5 vitpepparkorn
Till såsen:
3 dl grädde
1 tsk socker
Vetemjöl till redning
½ dl curry
Smör
7 dl buljong (från koket, här får man ta så det blir efter eget tycke)
Gör så här
- Koka hönan med löken, moroten, buljongtärningarna samt vitpeppar ca 2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter. Skumma av då och då
- Plocka sedan av allt kött och hacka i mindre bitar.
- Ta en stor smörklick och lägg i en större kastrull och ha i all curry. Låt fräsa en liten stund
- Ha sedan i mjöl för att reda och sedan buljongen och grädden. Värm upp och låt småsjuda.
- Lägg i köttet. Tillsätt eventuellt mer buljong.
- Servera med ris.
Kommentarer