Höns/kyckling och curry


DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 22:54:00
Ingredienser 4 personer
1 höna/kyckling
1 gul lök
1 morot
1-2 hönsbuljongtärningar
Salt
5 vitpepparkorn
Till såsen:
3 dl grädde
1 tsk socker
Vetemjöl till redning
½ dl curry
Smör
7 dl buljong (från koket, här får man ta så det blir efter eget tycke)
 
Gör så här
  1. Koka hönan med löken, moroten, buljongtärningarna samt vitpeppar ca 2 timmar för höna, kyckling ca 50 minuter. Skumma av då och då
  2. Plocka sedan av allt kött och hacka i mindre bitar. 
  3. Ta en stor smörklick och lägg i en större kastrull och ha i all curry. Låt fräsa en liten stund
  4. Ha sedan i mjöl för att reda och sedan buljongen och grädden. Värm upp och låt småsjuda.
  5. Lägg i köttet. Tillsätt eventuellt mer buljong.
  6. Servera med ris.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: