Kyckling- och baconpaj med curry
DATUM 2012-07-23 KLOCKAN 11:25:00
Ingredienser 4-6 personer
Pajskal:
100 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 paket, 140 g skivat bacon
2 kycklingfiléer, ca 300 g
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
2 tomater
Äggstanning:
3 ägg
1 dl Oatly iMat
2 dl Oatly Havredryck
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
100 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 paket, 140 g skivat bacon
2 kycklingfiléer, ca 300 g
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
2 tomater
Äggstanning:
3 ägg
1 dl Oatly iMat
2 dl Oatly Havredryck
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
- Pajskal: Blanda margarin, vetemjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Fyll på med lite vatten i taget tills pajdegen blir en sammanhängande klump.
- Kavla eller tryck ut degen i en pajform och ställ i kylen i 20 min. Förgrädda därefter pajskalet i cirka 5 minuter i 200 grader.
- Fyllning: Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken.
- Fräs baconet i en het panna i någon minut tills det fått lite färg.
- Tillsätt kycklingtärningarna, vitlök och purjolök och låt allt få lite färg.
- Krydda med curry, salt och peppar.
- Förbered äggstanningen och skiva tomaterna.
- Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och slå över äggstanningen.
- Toppa med de skivade tomaterna.
- Grädda i ca 30 min i 200 grader tills äggstanningen har stelnat.
- Servera med en stor och härlig sallad.
Kommentarer