Kycklingpaj med currysmak
DATUM 2012-07-23 KLOCKAN 10:47:00
Ingredienser 4-6 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125g Smör
2-3 msk vatten
Fyllning:
2 stora kycklingfiléer
1 msk Smör
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 liten purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk Smör
2 tsk curry
3 ägg
2½ dl Matlagningsgrädde
1-2 tsk sambal oelek
1 dl riven lagrad ost
3 dl vetemjöl
125g Smör
2-3 msk vatten
Fyllning:
2 stora kycklingfiléer
1 msk Smör
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
1 liten purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk Smör
2 tsk curry
3 ägg
2½ dl Matlagningsgrädde
1-2 tsk sambal oelek
1 dl riven lagrad ost
Gör så här
- Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten.
- Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200ºC.
- Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra.
- Skiva purjolök och strimla paprikorna. Fräs det i smör tillsammans med curry några minuter.
- Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet.
- Vispa samman ägg, grädde och sambal oelek. Häll det över fyllningen. Strö på osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Servera gärna med en sallad.
Kommentarer