Makaronilåda
DATUM 2012-07-13 KLOCKAN 09:46:00
Ingredienser 6 personer
Makaroner till ca 6 port
500 gram kassler
2 morötter
1 gul lök
½ röd paprika
1 vitlöksklyfta
1½ msk vetemjöl
7 dl gräddmjölk (50/50)
Salt & peppar
1 näve persilja
Gör så här
- Koka makaronerna al dente.
- Skölj i durkslag under kallt vatten häll upp makaronerna i en smord ugnsfast form.
- Tärna kasslern. Skala morötterna och riv grovt. Finhacka lök & paprika och riv vitlöken.
- Fräs ihop alla ingredienserna till såsen i stekpanna. Stek på medelvärme ca 5 min så både lök & morötter mjuknar något.
- Gör en toppredning genom att pudra över vetemjölet och rör om.
- Slå sedan på gräddmjölken och sänk värmen. Låt såsen puttra ca 5 min.
- Tillsätt finhackad persilja precis på slutet & smaka av såsen med salt och peppar.
- Häll såsen över makaronerna i formen. Gratinera i ugn på 200 grader ca 20-25 min tills makaronilådan fått fin färg.
- Servera med en god sallad!
Kommentarer