Citronkyckling


DATUM 2012-09-01 KLOCKAN 21:12:28

Citronkyckling

Ingredienser 4 personer

1 st kyckling
1 st gul lök
rosmarin, salvia och/eller timjan
2,5 dl apelsinsaft, pressad
2,5 dl vitt vin
1 tsk chili röd, torkad & mald

1 tsk salt
3 st citroner

1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk svartpeppar

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tryck in löken och örterna i kycklingen och lägg den med bröstsidan uppåt i en ugnsform.
  3. Blanda apelsinsaft och vin och häll hälften över kycklingen.
  4. Stryk på chili och salt på kycklingen och massera in det i skinnet.
  5. Stek i ugnen tills kycklingen är gyllenbrun, tar ca 25 minuter.
  6. Häll på resten av vätskan, sänk ugnstemperaturen till 160 °. Stek kycklingen i ytterligare 40 minuter. 
  7. Rosta under tiden resten av kryddorna i en stekpanna tills de börjar dofta.
  8. Mortla kryddorna och halvera citronerna. 
  9. Ta ut kycklingen ur ugnen, dela den i bitar och lägg tillbaka bitarna i skyn.
  10. Strö på de rostade kryddorna och lägg även citronerna i formen.
  11. Stek i ca 20 minuter till. Köttet är färdigt när en termometer, som du stoppat in i kycklingen, visar 70°. Stick annars en kniv i en tjock del av kycklingen och se så att saften som kommer ut är genomskinlig, då är den färdig.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: