Helstekt kyckling med chili och citron
DATUM 2012-09-01 KLOCKAN 21:25:44
Ingredienser 4 personer
1 st kyckling
2 msk smör
0,5 st citron(er), saft och skal
1 tsk chilipulver, starkt
0,5 tsk salt
1 dl vatten
0,5 st buljongtärning, höns
Potatisen
4 st Sötpotatisar
2 msk olivolja
salt och peppar
timjan
Fetaostcreme
2 dl crème fraiche
0,5 st citron(er), skalet
200 gram fetaost
salt och peppar
1 dl färsk basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form med bröstfiléerna uppåt.
- Blanda ihop smör, saft och rivet skal från citronen, torkad chili och salt. Gnid in kycklingen med detta.
- Koka upp vattnet och blanda i en kopp med buljongtärning. Häll detta i botten på formen. Stek i ca 1 och en halv timme. Vänd kycklingen efter halva tiden.
- Blanda creme fraiche med rivet citronskal, salt och peppar och basilika.
- Ta ut kycklingen och höj värmen till 225 grader. Täck kycklingen med aluminiumfolie medan du gör sötpotatisen.
- Borsta potatisen noga under rinnande vatten och skär den i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, krydda, blanda runt med händerna.
- Stek i ugnen i ca 10 minuter.
- Servera kycklingen med potatisen och såsen.
Kommentarer