Kyckling med rostade grönsaker


DATUM 2012-09-01 KLOCKAN 21:19:13

Kyckling med rostade grönsaker

Ingredienser 4 personer

4 st kycklingfilé(er)
2 msk soja
2 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
1 st zucchini
1 st aubergine
1 st paprika
1 st röd lök(ar)
1 st lime
4 dl crème fraiche
balsamicovinäger
couscous, till servering

 

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en liten form.
  2. Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen. Vänd köttet så att alla sidor täcks av marinaden.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skär grönsakerna i bitar. Rosta i ugn tills de är brynta, ca 15 minuter.
  5. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den i stekpanna i ca 3 minuter.
  6. Lägg kycklingen på ugnssäkert fat. Efterstek i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  7. Tvätta limen. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg upp kyckling och crème fraiche på fyra tallrikar. Garnera med balsamicovinäger och servera med couscous.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: