Krämig tårta


DATUM 2012-07-13 KLOCKAN 10:33:45
Krämig tårta

Ingredienser
1 frp tårtbotten
Vaniljkräm
4 dl mjölk
4 msk socker
2 ½ msk marsán vaniljsås
Chokladkräm
100 g smör
7 msk kaffe
2-3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
6 1/3 dl florsocker
2 dl kokosflingor
Garnering
3 dl grädde
1 ½ dl mandelspån
6 bitar blockchoklad ihopsittande
 
Gör så här
1. Häll mjölken i en kastrull och blanda med socker och marsanpulver. Låt koka och blanda väl och ofta med en visp tills såsen tjocknat.
2. Ta ett lager av tårtbotten och lägg på fatet som du önskar servera tårta på. Bred ut all vaniljkräm jämnt på tårtan.
3. Lägg sedan på nästa lager tårtbotten.
4. Smält smöret blanda i kaffet, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör ihop till en jämn kräm. Bred snabbt ut på den andra tårtbottnen. Häll kokosflingorna över chokladkrämen och lägg på de tredje tårtbottnen. 
5. Vispa grädden och bred ut den på tårtan jämnt och fint. Tryck på mandelspåna på sidan av tårtan. Ta en osthyvel och hyvla blockchokladen så du får tunna fina chokladblad som du dekorerar tårtan med som du vill.
6. Låt tårtan stå i kylskåpet i ungefär 20 min innan du serverar.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: