Marängtårta med chokladtryffel
DATUM 2012-07-13 KLOCKAN 10:26:28
Marängtårta med chokladtryffel
Ingredienser
2 färdiga marängbottnar
150g mjölkchoklad
4¼ dl vispgrädde
250g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250g frysta mostsvarar 5 dl färska)
Garnering
½ liter jordgubbar
2 dl färska hallon
2 färdiga marängbottnar
150g mjölkchoklad
4¼ dl vispgrädde
250g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250g frysta mostsvarar 5 dl färska)
Garnering
½ liter jordgubbar
2 dl färska hallon
Gör så här
1. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp ¼ av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
4. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
5. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
Kommentarer