Marängtårta med chokladtryffel


DATUM 2012-07-13 KLOCKAN 10:26:28
Marängtårta med chokladtryffel
 
Ingredienser 
2 färdiga marängbottnar 
150g mjölkchoklad 
4¼ dl vispgrädde 
250g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250g frysta mostsvarar 5 dl färska)
Garnering 
½ liter jordgubbar 
2 dl färska hallon 

Gör så här 
1. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp ¼ av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter. 
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. 
3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden. 
4. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå. 
5. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon. 

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: