Julgodis 2011 ☃


DATUM 2011-12-07 KLOCKAN 20:59:00
Lingonremmar

ca 60st
Ingredienser
300g lingon
18 gelatinblad
1 dl glykos
½ dl flytande honung
4 dl strösocker
1 tsk vinsyra

Gör så här
1. Mixa lingonen till en purè.
2. Passera genom en finmaskig sil, det ska totalt bli 3 dl purè, späd på med vatten om det blir för lite.
3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
4. Koka lingonpurèn, glykos honung och socker till 125 grader.
5. Drag av från värmen och rör ned urkramade gelatinblad och vinsyra.
6. Häll blandningen i en oljad form, ca 30x40 cm. Låt stelna minst 4 timmar.
7. Skär upp i tunna remma och rulla i strösocker.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: