Varm smörgåstårta med kyckling&bacon
DATUM 2011-12-01 KLOCKAN 19:56:00
Ingredienser 4-6 personer
6 Hönökakor (halvmånar)
500g kycklingfilé
½ påse Taco seasoning kryddmix
2 pkt bacon
300 g Philadelphia ost
4 dl creme fraiche
500g champinjoner
salt, peppar, örtkryddor
2 dl riven smakrik ost
4 tomater
+ ev. en finhackad stekt gul lök för den som gillar det
Gör så här
- Strimla och knapperstek baconet. Låt det rinna av på hushållspapper.
- Strimla kycklingfilén och stek den i en panna med lite smör. Vänd ner kryddmixen när kycklingen är genomstekt. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Skiva champinjonerna och stek dem i smör, smaka av med salt, svartpeppar (helst från kvarn) och valfria örtkryddor.
- Blanda samman philadelphiaosten med creme fraichen, vänd ner kycklingen och baconet (+ den mjukstekta gula löken). Smaka av med mera salt och peppar om du tycker att det behövs.
- Lägg ut hönokakorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen och toppa med de stekta champinjonerna.
- Fortsätt varva så tills brödet och fyllningen är slut.
- Avsluta med att strö över riven ost och tomater.
- Gratinera i 200 grader tills osten har smält.