Festlig fiskgratäng


DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 23:28:16
Ingredienser 4 personer
400 g lax, torsk och sej i fisktärningar 
½ tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
150 g räkor, skalad vikt
3 portioner potatismos av pulver
1 äggula
Sås:
Ca: 1 dl fiskspad
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk hummerfond
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dill
 
Gör så här
  1. Lägg de frysta fisktärningarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken.
  2. Tillaga i mikro på full effekt, ca 3 minuter tills fisken är halvtinad.
  3. Sås: Häll fiskspadet från formen i en kastrull tillsammans med mjölk och vetemjöl.
  4. Vispa och koka upp under omrörning.
  5. Tillsätt hummerfond, salt och peppar. Smaksätt med dill.
  6. Häll såsen över fisken och strö över räkorna.
  7. Tillaga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner en äggula.
  8. Spritsa eller klicka med en sked moset runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, 225 grader i ca 10 minuter.
  9. Servera med sallad.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: