Fläskfilé á la Ankar
DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 22:49:00
Ingredienser 4 personer
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 ½ msk fransk senap
1 dl riven västerbottenost
2 tomater ( som blandas med pastan)
Salt
Peppar
Smör till stekning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 ½ msk fransk senap
1 dl riven västerbottenost
2 tomater ( som blandas med pastan)
Salt
Peppar
Smör till stekning
Gör så här
- Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna.
- Krydda med salt och peppar.
- Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.
- Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Créme Bonjour och senap i en gryta.
- Tärna de soltorkade tomaterna och låt även dessa gå i grytan.
- Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet, löken och baconet i grytan och låt koka i ca 10 min.
- Ta grytan från värmen. Rör i osten.
- Skär tomaterna i bitar och blanda ner i pastan.
- Servera med pasta eller ris och grönsaker.
Kommentarer