Fläskfilé á la Ankar


DATUM 2012-08-31 KLOCKAN 22:49:00
Ingredienser 4 personer
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 ½ msk fransk senap
1 dl riven västerbottenost
2 tomater ( som blandas med pastan)
Salt 
Peppar
Smör till stekning
 
Gör så här
  1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna. 
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.
  4. Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Créme Bonjour och senap i en gryta.
  5. Tärna de soltorkade tomaterna och låt även dessa gå i grytan.
  6. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet, löken och baconet i grytan och låt koka i ca 10 min.
  7. Ta grytan från värmen. Rör i osten. 
  8. Skär tomaterna i bitar och blanda ner i pastan.
  9. Servera med pasta eller ris och grönsaker. 

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: