Vegetarisk paj
DATUM 2012-07-26 KLOCKAN 13:24:00
Ingredienser 4-6 personer
Pajdeg (räcker till 2 formar 20 cm diam.) :
150 g Smör
1/2 dl mjölk 3%
1 äggula
4 dl mjöl
1/2 tsk salt
Äggstanning:
3 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
Vegetarisk fyllning:
1 gul lök
2 röda paprikor
2 tomater
40 g färsk bladspenat
3 dl riven ost, Allerum Präst
150 g Smör
1/2 dl mjölk 3%
1 äggula
4 dl mjöl
1/2 tsk salt
Äggstanning:
3 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
Vegetarisk fyllning:
1 gul lök
2 röda paprikor
2 tomater
40 g färsk bladspenat
3 dl riven ost, Allerum Präst
Gör så här
- Pajdeg: Blanda smör, mjölk, ägg, mjöl och salt tills degen blivit formbar.
- Tryck ut den i en pajform och grädda i ugn, 225°, tills pajbotten fått färg.
- Äggstanning: Vispa snabbt ihop äggen och grädden.
- Tillsätt salt och dra ett par drag på vitpepparkvarnen.
- Vegetarisk fyllning: Grovhacka den gula löken och stek den mjuk i smör på medelvärme.
- Skär paprikan i bitar och tomaten i skivor.
- Fyll pajskalet med paprika, lök och spenat.
- Häll på äggstanning, strö över riven ost och lägg på tomatskivorna.
- Grädda i ugn, 200°, cirka 20 minuter.
Kommentarer