Fyllda kycklingrullader med parmesanost & soltorkade tomater
DATUM 2012-09-02 KLOCKAN 14:10:02
Ingredienser 4 personer
1 paket kycklinglårfiéer 450 g
1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 bit Parmigiano Reggiano, hyvlad
1 kruka basilika
Torkad dragon/torkad timjan
Salt och peppar
Vitt vin
Citron, saften av
Fransk senap
Grädde
1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 bit Parmigiano Reggiano, hyvlad
1 kruka basilika
Torkad dragon/torkad timjan
Salt och peppar
Vitt vin
Citron, saften av
Fransk senap
Grädde
Gör så här
- Banka ut kycklinglårfiléerna till tunna schnitslar och dela dem 3 lika delar.
- Fyll de utbankade schnitzlarna med en liten bit tomat, några blad basilika, en skiva parmesanost.
- Salta och peppra.
- Rulla ihop och lägg ned i en ugnsfast form. Krydda rikligt med dragon, timjan och pressa över färsk citron. Ringla över olivolja.
- Stek i ugn på 200 g ca 15-20 minuter tills rullarna är genomstekta.
- Ös ett par gånger under tillagningen och tillsätt ev lite vitt vin.
- När rullarna är klara, klicka ned fransk senap, lite mera vin och grädde. Rör om och låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen.
- Serveras med sallad av: späda gröna löv, parmesanost hyvlad, pinjenötter.
Kommentarer