Kyckling med rostade grönsaker
DATUM 2012-09-01 KLOCKAN 21:19:13
Ingredienser 4 personer
4 st kycklingfilé(er)
2 msk soja
2 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
1 st zucchini
1 st aubergine
1 st paprika
1 st röd lök(ar)
1 st lime
4 dl crème fraiche
balsamicovinäger
couscous, till servering
Gör så här
- Lägg kycklingen i en liten form.
- Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen. Vänd köttet så att alla sidor täcks av marinaden.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär grönsakerna i bitar. Rosta i ugn tills de är brynta, ca 15 minuter.
- Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den i stekpanna i ca 3 minuter.
- Lägg kycklingen på ugnssäkert fat. Efterstek i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Tvätta limen. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp kyckling och crème fraiche på fyra tallrikar. Garnera med balsamicovinäger och servera med couscous.
Kommentarer