Salami- och fetaostinbakad kycklingfilé


DATUM 2012-09-02 KLOCKAN 14:07:57
Salami- och fetaostinbakad kycklingfilé

Ingredienser 4 personer
4 st kycklingfiléer
1 msk smör, eller rapsolja till stekning
salt och peppar
8 skivor salami, tunt skivad
125 gram fetaost
8 st soltorkade tomater
färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Stek kycklingen några minuter på vardera sidan så att den får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och skär ett snitt igenom det. 
  3. Stoppa in skivor av salami och ost tillsammans med soltorkade tomater (som du klippt i mindre bitar) och en kvist basilika i snittet.
  4. Lägg kycklingen i en form och ugnsbaka i ca 20 minuter eller tills köttet är klart.
  5. Skiva köttet på diagonalen och lägg upp det på ljummen sallad av färsk spenat, cocktailtomater, rödlök, selleri, paprika, fetaost och valfria kokta bönor eller linser som värmts i stekpanna. 
  6. Servera exempelvis med en enkel sås på yoghurt, vitlök och chili som körs i en mixer några sekunder tills den fått en jämn konsistens.

Kommentarer

OBS! Att spamma eller att göra reklam för sin blogg (att bara skriva sin bloggadress i en kommentar) är inte tillåtet!
Allt sådant tas bort.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: