Salami- och fetaostinbakad kycklingfilé
DATUM 2012-09-02 KLOCKAN 14:07:57
Ingredienser 4 personer
4 st kycklingfiléer
1 msk smör, eller rapsolja till stekning
salt och peppar
8 skivor salami, tunt skivad
125 gram fetaost
8 st soltorkade tomater
färsk basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Stek kycklingen några minuter på vardera sidan så att den får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och skär ett snitt igenom det.
- Stoppa in skivor av salami och ost tillsammans med soltorkade tomater (som du klippt i mindre bitar) och en kvist basilika i snittet.
- Lägg kycklingen i en form och ugnsbaka i ca 20 minuter eller tills köttet är klart.
- Skiva köttet på diagonalen och lägg upp det på ljummen sallad av färsk spenat, cocktailtomater, rödlök, selleri, paprika, fetaost och valfria kokta bönor eller linser som värmts i stekpanna.
- Servera exempelvis med en enkel sås på yoghurt, vitlök och chili som körs i en mixer några sekunder tills den fått en jämn konsistens.
Kommentarer