Ugnsbakta grönsaker med örtig fetakräm
DATUM 2012-09-02 KLOCKAN 13:58:15
Ingredienser 4 personer
2 st squash, gröna
1 st aubergine
1 st röd paprika
1 st fänkål
2 st vitlöksklyfta(or), finhackat
0,5 st chili
2 msk olivolja
0,5 st havssalt
0,5 tsk peppar
6 st potatis(ar)
150 gram fetaost, mager
Fetakräm
4 msk kesella
2 msk basilika
1 st vitlöksklyfta(or), finhackat
2 msk persilja, finhackad
peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 °.
- Skär alla grönsaker i tunna skivor. Lägg dem i en långpanna och ringla över olivolja. Strö på salt och peppar.
- Stek grönsakerna i ugnen i cirka 20 minuter. De ska bli gyllene och mjuka. Prova med en gaffel.
- Rör ihop fetaost, kesella, vitlök, basilika och persilja. Smaka av med peppar.
- Lägg upp grönsakerna på ett serveringsfat och servera dem ljumma med fetakrämen vid sidan av.
Kommentarer