Barn på dagis & kvällspass

Idag fick jag och barnen sovmorgon, medan Alexandra började 7.
Barnen var utvilade. Vi klädde på oss o fixade lite på morgonen.
Charlie tog kicken till bussen och jag skjutsade Wendela på cykeln. Supersmidigt! 
Barnen fick äta macka på bussen till skola o dagis. Det var tydligen lite mysigt. Som en liten picknick 🙂
Charlie har börjat vilja gå själv till skolan, så det fick han göra idag också. 
Nu sitter jag på bussen till jobbet, vrålhungrig eftersom jag inte åt frukost. 
Så jag köpte en frukostfralla o en flat white på espresso house. 

Ha en trevlig dag ❤️

Ny säng

Inatt har vi för första gången sedan flytten sovit i en vanlig säng, innan har vi lagt en resårmadrass på golvet och sovit. Men medans jag jobbade igår s har Alexandra slitit med vår sängstomme helt själv, så inatt fick vi sova gott i en riktig säng.
Jag skulle inte påstå att jag är direkt utvilad, dock. Vi har några dagar och nätter att ta igen!
Igår kväll efter jobbet så tog vi lite snabb mat innan vi skulle iväg till stan. Vi åt sushi, så gott!
Sedan gick vi till Stan för att träffa min kusin, från pappas sida. Jag har aldrig träffat henne innan - vad jag kan minnas.
Det var så sjukt roligt, jag har knappt träffat någon släkt på pappas sida. Alla säger att Jansson-släkten har så starka drag och personligheter och igår vart det så tydligt. 
Jag har tidigare sett bilder på kusinbarn, varav ett är läskigt lik min son. Och då är dem inte ens nära släkt.
Vi är alla på den sidan fruktansvärt envisa, jag också. Vi har alla en speciell humor och ansiktsdragen är väldigt lika. När jag satt framför Jenny, min kusin, igår, så tänkte jag att "det där är jag", hade jag tagit av mig glasögonen så hade vi sett ut som syskon.
Det är såklart inget unikt att man är lik sina kusiner eller släkt i övrigt - men eftersom jag aldrig träffat dem eller ens vetat att de existerar egentligen så är det stort och väldigt lättande att veta vart allt kommer ifrån. 
Jag är självklart lik min mamma på många sätt, men jag är väldigt lik min pappa, och den sidan har jag aldrig träffat på det sättet. Men nu har jag fått en annan förståelse för mig själv, varför jag är på ett visst sätt. Låter det konstigt?
 
Nu ska jag jobba, hoppas på en lugn dag som igår.
Ikväll ska vi nog bara ta det lugnt och inte göra något ansträngande, kanske plocka upp lite småsaker ur kartongerna och sedan bara kolla TV. Det var så länge sen vi satt ner i soffan och bara myste och kolla TV.
 
 

Lägenheten

Jag har fått önskemål på en tour runt i lägenheten.
Absolut, men det får nog vänta lite eftersom hela lägenheten fortfarande är i ett flyttkaos.
Det är sjukt hur mycket kartonger det blir. 
Tiden vi lagt på att fixa i lägenheten har tyvärr inte heller lagts på att packa upp allt ur kartongerna utan snarare att bygga ihop nya möbler, haha. 😂
Vi har köpt massa nytt, vilket är superkul - men det har tagit mycket av vår tid.
Charlie fick ny våningsäng med skrivbord. Jag och Alex köpte helt ny säng med sängstomme och huvudgavel, fortfarande inte kommit upp dock.
Nya lampor till alla rummen. Nytt matbord, vi kommer ha kvar det förra vi hade också, men eftersom det är ett stort matbord med plats för 6-8 personer så har vi köpt ett mindre, runt bord, till köket där vi kan äta mat och frukost till vardags.
Både jag och Alex har pratat om att lägenheten kanske inte är så stor, eller att det kommer kännas så litet när vi får in alla möbler. Men, vi håller båda med om, nu efteråt, att det är snarare tvärtom. Det känns nästan större nu när vi möblerat. Massa utrymme och man märker verkligen hur stora rummen är nu när man fått in möbler och det fortfarande känns luftigt.
Jag har givetvis tagit massa bilder, punktvis på de områden som är fria från flyttkartonger och nya möbler i förpackningar, som jag kan dela med mig av. Här kommer, så länge, en bild på bordet i köket samt nya taklampan, som förvisso hänger en aning snett över bordet.
 
Fler bilder kommer efterhand! 🙂