Första dagarna med katterna

När vi kom hem med katterna så satte vi oss tysta, vid varsin sida av transportburen. Winston var först ut från buren för att utforska världen, Bianca satt kvar och tvättade sig lite, men kom ut strax efteråt.
Min tanke var att de säkert skulle sitta rädda i buren länge innan de vågade sig ut, men så blev det som tur var inte! 
Det första de båda gjorde när de kom ut var att gå på lådan och kissa. Perfekt! 
Första två nätterna sov vi i soffan tillsammans med katterna och spärrade av lägenheten med "grindar" så de började på en begränsad yta - vardagsrummet och köket. Katterna sov tättintilll mig båda nätterna. 
Tredje natten sov Alexandra i vardagsrummet med katterna och jag sov i sovrummet, för nu började vi tröttna på dålig sömn. Dagen därefter öppnade vi upp lägenheter och katterna har nu fått tillgång till alla rum utom barnens sovrum och toaletterna. Så fjärde natten sov i alla 4 i sängen, sååå mysigt! 
Vi har en väldigt hög säng, så vi tänkte att vi ställer en pall intill sängen så de kan hoppa upp själva i sängen. Det fungerade bra, och helt plötsligt så hade Winston hoppat upp och tagit tag i lakanet och klättrat upp utan pall. Haha! 

De har blivit väldigt "tama" och närgångna väldigt snabbt. De vill gärna ligga nära och sova i soffan under dagarna. Bianca var den först att låta oss klappa och be om klapp. Winston tog lite längre tid men nu är han en riktig purr-maskin. 

Inga olyckor utanför kattlåda än, vilket är en nervositet. Vi har började med bara själva lådan, utan lock, tredje dagen satte vi på locket men lät luckan vara helt öppen. Femte dagen stängde vi luckan efter att katten gått in i lådan och försiktigt hjälpte katten ut när den var färdig. De har inte riktigt kommit på det ännu, men vi tar det sakta men säkert. Kattlådan står fortfarande i vardagsrummet, men kommer flyttas i små steg närmre in i badrummet. 

Maten har fungerat bra. Vi har helt ratat torrfoder, eftersom det varken är bra eller näringsrikt för katter. Vi har istället gett mjau blötmat för kattungar samt mush. Dock har vi märkt att de luktar väldigt illa i kattens mun efteråt när de äter blötmaten. Så vi fungerar på att gå över helt till mush, när de är större. Men för nu så får vi testa annan blötmat, Bozita är tanken. Eftersom mush inte finns i fler "smaker" för kattungar så blir det väldigt enformigt och kanske ökar risken för att de inte vill ha annan mush senare. 





Kommentera här: