Att åka buss

När jag åkte buss idag så kom jag o tänka på en sak. På alla städer hemsida borde det finnas en guide till "så här åker du buss" o så måste man lära sig hur man åker innan man åker. För tydligen är det inget för nybörjare o inte så lätt som det låter. 
 
Förra veckan när jag hade handlat o ska åka hem så går det på en kille i 40års åldern som säger "jag ska åka för ungdom". Busschauffören säger då "hur gammal är du?" han svarar att han är någonstans runt 40, jag minns inte exakt. Busschauffören förklarar då att om man är över 26år o upp till 65år så betalar man för vuxen, 32kr med reskassa o 35kr med betalkort (summorna stämmer säkert inte... Så strunt i det). Mannen struntar o vad hon säger o säger endast att han ska betala 23kr för ungdom. Sen står dom o tjafsar om det, mannen är otrevlig o ber henne fara o flyga o lite där till. Varpå chauffören ber mannen gå av bussen för hon måste åka. 
 
Det här med att vägra betala för sig verkar inte vara det enda folk inte förstår. 
Till exempel förstår inte folk att åka buss är att åka kollektivt, det är fler som ska åka. Man har alltså valt själv att åka kollektivt o måste då fatta o ta hänsyn till att det är även fler som gjort samma val - att åka buss. 
Ibland kan bussarna bli sena, på grund övrig trafik eller trafikarbeten, inget konstigt eller unikt för just bussar, bilar kan också bli sena. 
När man är nybörjare så är det kanske svårt att veta att trots eventuella  förseningar (som inte är för o jävlas med er) så har bussen en tidtabell som den försöker gå efter. Eran egna bil kan ske inte har det, men bussen har faktiskt det. Därför gäller det att stå PÅ busshållplatsen när bussen kommer, alltså inte komma springandes o kräva att bussen ska vare sig ska vänta eller tvärnita för att plocka upp dig. Det sitter folk i bussen som också ska någonstans. 
Jag nämnde ju förseningar, jag vill tillägga att de kan även uppstå på grund av er som inte är ute i tid så bussen blir försenad. Men det är ju svårt att förstå, 1+1 blir ju inte alltid 2, eller? 
Ibland går bussarna sönder, det gör de ju såklart inte heller för o jävlas, men det förstår ni ju, eller? Ni kan tänka er om ni hade åkt så mycket med eran bil som bussarna gör varje dag! Oj oj oj! Då tänker ni såklart "köp nya då". Hur ofta köper ni NY bil? Dumt o jämföra så, ni har ju inte lika mycket pengar som entreprenören o kommunen!! Fast å andra sidan....... Det är ju några bussar som ska bytas.
Fast så mycket som folk betalar för att åka buss (för visst är det dyrt?) så borde dom ju ha råd... Nehe, då var vi tillbaka till ruta ett igen - folk vägrar ju betala för sig!

Kommentera här: